Naša flota vozila

Green Motion is committed to ensuring that it’s customers have the choice to hire vehicles boasting the latest in low CO2 technologies, whilst benefiting from excellent fuel economy. Ušteda goriva

Dobavljači vozila za Green Motion su presižni svjetski proizvođači kao Volkswagen, Ford, Opel, Škoda, Mercedes, Audi..

Za Vas pažljivo biramo vozila koja dodajemo u našu flotu da bi ste Vi imali mogućnost da koristite vozila sa najmanjom emisijom CO2 na tržištu, bez obzira da li je riječ o malim automobilima ili luksuznim limuzinama. 

Vozila sa niskom emisijom CO2

Veliki broj proizvođača je usmjerio napore svojih inženjerskih timova na unapređenje svojih vozila pokretanih malim dizelskim motorima. Rezultati koje su postigli su zaista impresivni, kako na polju smanjenja potrošnje, tako i na polju smanjenja emisija CO2. Filteri čađi su odigrali glavnu ulogu na unapređenju performasi tih vozila, pored njih ugradnja start stop sistema i smanjenje težine vozila korištenjem novih materijala za izradu su te performanse dodatno poboljašli. U našoj floti imamo veliki broj takvih vozila a neki od njih su:

The Peugeot 108 1.2 VTI – 99 g/Km

The Peugeot 208 1.4 HDI – 98 g/Km

The Peugeot 308 1.6 HDI – 93 g/Km

The Golf 1.6 TDI – 99 g/Km

The Hyundai i30 CRDI Blue Drive Active – 97g/Km

Vozila sa hibridnim pogonom

Revolucionarni hibridni pogon je pametna kombinacija električnog motora i benzinskog ili dizelskog motora, koja za rezultat ima odlične performanse, izuzetno nisku potrošnju i skoro zanemarivu emisiju CO2 gasova.

Hibridni motori su u pravilu manji od standardnih motora jer koriste pomoć baterija kada se kreću uzbrdo ili kod iznenadnog ubrzanja.

Hibridna vozila koriste rekuperaciju energije kočenja te na taj način pune svoje baterije. U nekim poslovnicama Green Motion rent a car-a možete unajmiti Toyota Prius, Toyota Auris i Toyota Yaris Hybrid modele.

Eco Diesel vozila

Dva proizvođaća, VW i BMW, ispred ostalih su napravili iskorak u istraživanju i korištenju najnaprednih tehnologija kod izrade dizelskih motora a sa ciljem povećanja performasi uz smanjenje potrošnje i emisija CO2 gasova.

Volkswagen - Bluemotion tehnologija
Volkswagen je 2007 na tržište izbacio prvi model sa Bluemotion tehnologijom, Polo TDI. Implementacija Bluemotion tehnologije je uključivala smanjenje težine vozila, promjene sekvenci mjenjača, unapređenje aerodinamičkih svojstava vozila, te promjene na sklopovima motora u vidu uvođenja turbo punjača i posebnih filtera čađi. Direktni efekti ovih unapređenja su bili takvi da je Polo Bluemotion prve generacije imao najbolju emisiju CO2 u svojoj klasi (99g/km) te potrošnju od 3.9l/100km . Uspjeh Polo Bluemotion modela je ohrabrio Volkswagen da tržištu ponudi i Golf te Passat u Bluemotion izvedbi.

BMW - EfficientDynamics
BMW EfficientDynamic tehnologija je dostupna na serijama 1,3 i 5. Sastavni dijelovi te tehnologije su uvođenje preciznih injektora goriva, auto stop start funkcija, rekuperacija energije kod kočenja te ugradnja filtera čađi. Uz upotrebu ove tehnologije, BMW je uspio da drastično umanji emisiju CO2 u svojim vozilima, te da u isto vrijeme umanji i potrošnju goriva.

Green Motion rent a car u svojoj ponudi za najam ima  Volkswagen Bluemotion modele Polo, Golf i Passat te BMW EfficientDynamic modele serija  1, 3 i 5 .

Električna vozila

Električna vozila su vozila koja pogoni isključivo električni motor. Na cesti, ti automobili izgledaju jednako kao i njihova dizelska ili benzinska braća, ipak, nedostatak buke i zvuka kod kretanja električnih vozila ih izdvaja!

Električne automobile pored tišine odlikuje i potpuni nedostatak emisija CO2 gasova. Svi ti "nedostatci" u konačnici Vas dovode do ogromnih ušteda u korištenju vozila.

Veliki broj proizvođaća se uključio u razvoj električnih automobila, tako da je danas moguće nabaviti dosta vozila pokretanih električnim motorom. Najpoznatiji modeli su: BMW i3VW e-up!, Renault ZOE, Nissan Leaf, Smart ForTwo EDMitsubishi iMiEV , Tesla Model S , Tesla Model X.

Dostupnost električnih modela će rasti sa vremenom, u skladu sa razvojem infrastrukture za punjenje.

Rezerviraj!

Unajmite ekološki prihvatljivo vozilo - potrošite manje goriva, uštedite novac, pomozite da spasimo planetu!