Pomoć & Utisci

Website

Ukoliko imate problem sa korištenjem naše web stranice molimo pošaljite email na webmaster@greenmotion.com ili pozovite na +387 61 31 71 44. 

Kvar na vozilu

U slučaju da se Vaše vozilo pokvarilo i potrebna Vam je pomoć, molimo da koristite informacije iz nastavka:  

Hitne intervencije: Ukoliko trebate policiju pozovite 122 , ukoliko trebate hitnu pomoć pozovite 124 ili Vatrogasce 123 u Bosni i Hercegovini. Napominjemo da u europi koristite broj hitnih službi 112 . 

Pomoć na cesti: Vaš najam uključuje usluge pomoći na cesti. Ukoliko trebate pomoć na cesti molimo Vas da pozovete +387 61 31 71 44, naši agenti će se pobrinuti da dobijete pomoć u najbržem mogućem roku. Molimo Vas da pripremite slijedeće informacije:

 • Proizvođač vozila  (Volkswagen,Ford, itd)
 • Model vozila (Golf, Focus, itd)
 • Registracija vozila
 • Vaš kontakt telefon
 • Lokacija vozila
 • Što detaljniji opis problema koji imate sa Vašim vozilom

U slučaju da se tokom procesa dogodi bilo kakav problem molimo da kontaktirate poslovnicu iz koje ste preuzeli vozilo. Kontakt podatke možete pronaći na Vašem ugovoru ili na listi Lokacija na našoj stranici.

U slućaju nezgode

Važno je da kontaktirate Green Motion najkasnije 2 sata nakon što se nezgoda dodgodila te da nam pružite informacije o nezgodi (broj telefona lokacije imate na Vašem ugovoru, sve brojeve možete pronaći na našoj web stranici)

Evidentirajte podatke ostalih učesnika u nezgodi:

 • Puno ime
 • Broj i imena putnika
 • Registraciju vozila
 • Tip vozila (marka i model)
 • Njihove kontakt podatke - adresa i broj telefona
 • Informacije o njihovoj polisi obveznog osiguranja

Informacije o nezgodi

 • Lokacija nezgode
 • Vrijeme kada se nezgoda dogodila
 • Vremenski uvjeti na lokaciji (kiša, snijeg, magla i slično..)
 • Informacije o povredama osoba koje su učestvovale u nezgodi
 • Fotografije nezgode

Fotografirajte nezgodu

Koristeći foto aparat ili Vaš mobitel, molimo fotografirajte naše vozilo i samo mjesto nezgode iz što više različitih uglova. Molimo Vas da uslikate i naše i sva ostala vozila, sa jasnim prikazom oštećenja.

Nastavak putovanja

U zavisnosti od stanja vozila te okolnosti same nezgode, moguće je da ćete putovanje moći nastaviti sa zamjenskim vozilom. Poslovnica Green Motion-a će Vam pomoći oko toga.

Važno, ‘ne prihvatajte krivicu za nezgodu bez obzira na okolnosti’


Kontakt poslovnice

Ukoliko trebate kontaktirati poslovnicu Green Motion rent a car u Bosni i Hercegovini , molimo posjetite stranicu Lokacije . Odaberite lokaciju koju želite kontaktirati i tu možete pronaći pune kontakt informacije uključujući telefonske brojeve i email adrese.

Rezervacijski centar

Ikoliko imate bilo kakav upit vezano za Vašu rezervaciju molimo pošaljite nam email na adresu reservations@greenmotion.hr ili pozovite naš Rezervacijski Centar na telefon +387 61 31 71 44.

Upiti ili žalbe nakon najma 

Ukoliko imate žalbu, ili postoji nešto što se treba riješiti nakon završetka Vašeg najma molimo Vas da koristite našu  kontakt formu nakon najma.


Česta pitanja

Dobrodošli na odjeljak često postavljanih pitanja. Ovdje možete pronaći najčešće postavljena pitanja koja smo sakupili za Vas.

P: Da li postoji ograničenje starosti za vozača? 

O: Da bi ste unajmili vozilo kod Green Motion Bosna i Hercegovina , vozač treba imati najmanje 21 godinu, te mora posjedovati vozačku dozvolu najmanje dvije godine. 

P: Da li Green Motion nudi uslugu jednosmjernih najmova?

O:  Trenutno, kroz inicijalnu rezervaciju nije moguće odabrati povrat vozila na drugoj lokaciji. Ipak, ukoliko Vam je takva usluga potrebna, molimo da se javite u naš Centralni rezervacijski ured putem emaila: reservations@greenmotion.hr , naše osoblje će se potruditi da Vam pruži takvu uslugu. 

P: Da li vozilom može upravljati više vozača?

O: U osnovnoj cijeni rezervacije sva osiguranja se odnose na korištenje vozila od strane jednog vozača. Ipak, ukoliko imate potrebu da više vozača koristi vozilo za vrijeme najma tu opciju možete dodati kod preuzimanja vozila u našoj poslovnici. Dodatni vozač podliježe svim ograničenjima kao i glavni vozač (starost, itd.). Usluga dodatnog vozača se naplaćuje kod preuzimanja vozila..

P: Koliko putnika može putovati unajmljenim vozilom?

O: Važno je da kod rezervisanja vozila obavijestite predstavnika Green Motion-a o broju putnika koji će se voziti iznajmljenim autom. Na taj način smo u prilici ponuditi Vam odgovarajući auto . Svaki automobil ima zakonsko ograničenje o broju osoba koje se mogu njime prevoziti, najčešće je taj broj jednak broju sjedišta sa pojasevima u vozilu. Ukoliko korisnik ipak prevozi više osoba nego je zakonom dozvoljeno preuzima svu materijalnu i pravnu odgovornost.